torsdag 2 februari 2012

Lågt blodsocker?

I natt hade jag ont i huvudet igen. Tyvärr envisas jag ofta med att inte ta tabletter "i tid", eftersom jag helst inte vill ta tabletter i onödan.
I morse hade så huvudvärken eskalerat till samma typ som sist jag fick en "morgonattack" med kräkningar. Så det var bara att stiga upp och ta medikamenter och hämta "spyspannen". :(
För att inte ta tabletterna på fastande mage så drack jag lite nyponsoppa med en skvätt grädde. Upptäckte till min förvåning en snabb bättring efter det, besvären försvann inte, men blev bättre. Och spyspannen förblev oanvänd. Detta fick mig att tänka på att jag kanske har lågt blodsocker och ev lågt blodtryck också på morgonen. Det svartnar hyfsat ofta för ögonen när jag reser mig upp eller när jag tränar.
När sonen var liten kräktes han ofta på morgonen utan att vara magsjuk. Då sa BVC att det kunde bero på lågt blodsocker.
Eftersom jag vill gå ner i vikt så äter jag ju inte på kvällen utan dricker bara ett långsamt nattprotein, utan socker, så är det ju inte en helt otrolig tes. Ska prova att slopa detta och äta något istället...
Jag googlade lite på lågt blodsocker och läste att man sover oroligt och svettas mycket på natten när man har detta. Stämmer också in.
För övrigt gick jag genom mina gamla provsvar från Scandlab ang mina binjurar, de var ju uttröttade och producerade inte tillräckligt med kortisol. Alla mina symtom (utom huvudvärk och kräkningar)tyder på detta.
Kommer därför att beställa Adrecomp igen för att stärka dem.
Annat jag kan göra är att lägga mig i tid, senast 22, och sova i 8 timmar. Undvika snabba kolhydrater och alkohol.
Kul tjej va? :/

1 kommentar:

Bakmonstret sa...

Man ska helst inte ta medicin tillsammans med nyponsoppa, blåpbärssoppa och liknande (vet att det gäller proviva men vet inget om de andra sorterna) för att det tar längre tid för kroppen att ta upp tabletterna.
Det kan alltså ta längre tid innan man får någon effekt. Fick jag lära mig på medicinkurs =)