fredag 26 februari 2010


Personen på bilden har inget med innehållet i inlägget att göra.


Jag har idag avslutat en kort sejour på ett fritids. Jag gillar verkligen, och mot vad jag själv trott, alla ungarna, vissa mer än andra.
Att ungar idag helt saknar respekt för varandra och vuxna är skrämmande och kräver nog ett eget inlägg så småningom. Men detta inlägg ska handla om äckel. Jag lider nog dessvärre av bacillskräck light. Jag dricker inte ur andras glas, äter inte gärna bullar som barn bakat, håller andan om någon nyser på bussen eller liknande. Ganska löjligt men shit, who's perfect?

Exempel från fritids: En förkyld unge sitter och gräver i näsan, man ber barnet att sluta. Han drar ut fingrarna och där, mellan tummen och pekfingret, dinglar en snor-orm.. Jag piper färskräckt till. Han torkar av det värsta på byxorna för att sekunden senare ta en av "fröknarna" i handen.
Vid lunchen hostas och nyses det hej vilt över tallrikarna.
Lite senare ska det bakas kanelbullar. "Tvätta händerna" uppmanar fröken. Sure, in på toa ( jag går förresten inte på barntoaletter heller..) kranen sätts på i 5 sekunder, torka sig på byxan (!!) och ut i köket.

(Som tur vad skulle jag hem just då...)

Fast bakterierna kanske dör i ugnen? Jag har en vän som brukade laga gammal möglig mat och var fast förvissad om att alla farligheter ändå dog i ugnen.

Tror jag mår lite illa nu...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är HELT på din sida..
Vi är dööö noga med sånt och har lärt våra barn det sen dag ett.

På vårt dagis verkar dom dock ha väldans koll på det där med hygien och alla barnen tvättar händerna på ett bra sätt utan ständiga påminnelser...ungarna gör det av sig själv

Sen det här med bussar..usch ja..
Nu var det ett långt tag sen jag ens åkte buss men frugan gör det några gånger i veckan och säger ungefär som du, baciller och åter baciller..därför har hon alltid en "bärbar" antibac i väskan.

Peace
// Ghetto-Nic