tisdag 6 september 2011

Hatar att städa lika mycket som jag älskar att ha rent... nästan...


Alla gillar att ha rent och välstädat.
Jag älskar det!
Få gillar att städa.
Därför är städbranchen så lukrativ.

Jag avskyr att städa.
För att uttrycka det milt.

Varför?

För att:

* Det finns inga bra rengöringsmedel. Allt är kladdigt, alla medel fyller trasor och svampar så man knappt kan ta i dem plus att det inte går att undgå "dragmärken". Det blir alltså inte rent ändå hur mycket man än slafsar runt med bakteriefyllda lasor. Inte ens om de är nya.

* Det finns för många skrymslen, vrån, grejer där det fastnar skit som man inte kommer åt. Vissa ställen kommer du åt om du ligger som en akrobat på golvet, bredvid toastolen eller bakom något skåp. Andra grejer måste du flytta på. Tunga och/eller otympliga möbler t ex.

* Dammsugarmunstycket är för stort och fastnar överallt och tar inte i hörnen och funkar inte på stoppade möbler. Tror någon på allvar att man mitt i ett städ stänger maskinen, går ut och letar reda på ett annat munstycke, byter, dammsuger 30 sek och bytar tillbaka igen? Eller hur det nu är tänkt. Dessutom är det trångt att dra fram dammsugaråbäket på den snitslade bana som ens boning består av. (Ja, jag inser att man kan bo mer minimalistiskt. Dock inget för min smak.)

* Det finns inget i världen som tar bort katthår effektivt. Men än eleminering
av själva källan...

* Hur dammar man? Egentligen? Antingen medelst vippa som bara sprider runt dammet. Eller med fuktig duk som efterlämnar märken. Allvarligt, ska man lyfta och torka av ALLT man äger och har? (Ja, jag inser att jag har för mycket prylar, vilket knappast är unikt.)

* Det tar en evinnerlig tid! Som jag hellre spenderar på annat!

OCH
det värsta av allt

* Man måste göra det igen och igen!
Det tar aldrig slut...

3 kommentarer:

Bakmonstret sa...

De gånger du torkar av exempelvis tvbänk. Ha en liten spann med varmt vatten, i med lite sköljmedel och torka med trasa. sköljmedlet gör att katthåren håller sig borta lite längre än annars. Men man ska orka hämta vatten och sköljmedel också, så i det stora hela kanske det inte är värt det.

Miss Ann Passad sa...

Jodå! Tips mottages tacksamt!! :)

Bakmonstret sa...

När Sebbe bodde i studentlägenhet städade han badrummet genom att spruta vatten överallt med duschen. Sen torka av med fönsterskrapa. Ibland kunde han anstränga sig lite genom att spraya på lite rengöringsmedel först.
Ättika ska tydligen vara bra till mycket också men det luktar ju... ättika :S